Perserrikets fyrste
 
Av redaktør Jon Erling Henriksen
 
Mars 2019

Vi registrerer at «Perserrikets fyrste» lever fremdeles – og det i beste velgående. Budskapet har heller ikke forandret seg: Det er å tilintetgjøre alt som minner om jødisk avstamning. Den kjente bibelleser skjønner hva jeg mener. Men i dag har både navn og utseende forandret seg.

Nyhetsmediene står i kø for å berette nyheten om Irans planer overfor Israel. Vi kan
nevne følgende: «Israel har oppdaget en ny iransk fabrikk for produksjon av dødelige
presisjonsraketter nordvest i Syria»; «Til tross for internasjonal støtte, står Israel alene i kampen mot Iran i Syria». Det heter i den sistnevnte overskrift at «Det internasjonale samfunnet har vært uforbeholden i sin støtte til Israels militære angrep mot iranske og syriske mål i Syria natt til torsdag.

Flere land har fordømt det iranske rakettangrepet, som Israel svarte kraftig på. Landene understreker at Israel har full rett til å forsvare seg selv». Så ser vi den utspekulerte, fiendens taktikk: Man flytter angrepet inn i andre «allierte land» for å angripe Israel. USA, Frankrike, Storbritannia og flere stilte seg bak Israel.  Utenriksministeren i Tyskland kalte Irans angrep for «en alvorlig provokasjon som vi fordømmer på det sterkeste.» Tyskland gikk så langt at Angela Merkel tok telefon til den iranske presidenten Hassan Rouhani, og bad ham om å dempe spenningen i regionen. Men er all denne støtten noe annet enn moralsk støtte? Vi kan være fristet til å si oss enig med Ahren i Time of Israel: «…til tross for alle de sympatiske støttemeldingene fra hele verden, står Israel alene i møtet med et stadig mer fiendtlig innstilt Iran.»


Det er nokså dramatisk å tenke på at Israel kan havne i tre-fronts-krig i 2019. Trusselbildet fra Israels fiender øker. "Dermed kan denne krigen komme til å utspille seg på minst tre fronter samtidig: Iran er inne i Syria, og har samme angrepskapasitet gjennom sine to allierte geriljaer: Hizbollah langs Israels nordlige front, og Hamas på sørsiden. Men også Russland vil spille en rolle." iflg. Dagen. Det leder mine tanker tilbake til siste gruppereise vi hadde i Israel. Under dette oppholdet ble vi fortalt at 2019 kom til å bli et spennende år i forhold til den situasjon som Israel var inne i akkurat nå.

Men dette er jo ikke av ny dato. Ved starten av etableringen av den jødiske staten ble den unge staten angrepet av ikke mindre enn fem fiendtlige nasjoner. Og Israel måtte «bite» fra seg det beste de kunne, med få, og i forhold til fienden, nesten ingen våpen. Men ble det undergang? Nei! Staten Israel lever i beste velgående den dag i dag. Og det har ikke akkurat vært opphold av angrep mellom «selvstendighetskrigen» og det de opplever av trusler nå.
 
 
 
 

Norske Pinsevenners arbeid i Israel (NPAI) Stiftelsen Beit Betania, Org. No. 885825702
Postboks 179 Sentrum, 0102 Oslo. E-post:
post@npai-pym.no
- Redaktør og Webmaster: Torolf Karlsen